Απαξίωση της περιουσίας της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας

Απαξίωση της περιουσίας της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας

Αρ. Πρωτ. 7243/09.03.2010

Προς Υπουργό:

Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Σε ολοκληρωτική απαξίωση έχει περιέλθει η περιουσία της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, μετά από την αδιαφορία και την αναλγησία που επιδεικνύει η κεντρική εξουσία. Την ώρα που στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο Ελληνικός λαός αναγκάζεται να θυσιάσει τον καθημερινό του οβολό, για να ανταπεξέλθει στις συγκυρίες, η Κυβέρνηση απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η πρώην Ολυμπιακή και η εκποίηση των οποίων θα έφερνε αυξημένα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός της παλιάς Ολυμπιακής βρίσκεται παρατημένος στα υπόστεγα της νέας Ολυμπιακής. Έτσι, η αξία  των ιδιόκτητων αεροσκαφών, τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ανέρχονται, κατά τους εκτιμητές, στα 90,3 εκατ. ευρώ, τα περιουσιακά στοιχεία της επίγειας εξυπηρέτησης έχουν αποτιμηθεί στα 25,07 εκατ. ευρώ και αυτά της τεχνικής βάσης στα 3,84 εκατ. ευρώ.

Αυτός ο εξοπλισμός αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού  και η τεράστια εγκληματική αδιαφορία και ασυνεννοησία της Κυβέρνησης δεν επιτρέπει στο κράτος την αξιοποίηση του και την αύξηση των εσόδων του. Η αξιοποίηση της εν λόγω περιουσίας και γενικότερα της περιουσίας του Δημοσίου, όπως κατ΄ επανάληψη έχει επισημάνει η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να επιφέρει σημαντικά έσοδα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Πέρα όμως από αυτά, η Ολυμπιακή διαθέτει ακίνητα σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Λονδίνο, την Ιερουσαλήμ κ.α., χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη  η αρμόδια ηγεσία τις ανάλογες πρωτοβουλίες για αξιοποίησή τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην αξιοποίηση ή την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, έτσι ώστε να σταματήσει η απαξίωση της περιουσίας του Ελληνικού λαού και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

  Απάντηση Υπουργείου